Verzekering

Bij een overlijden kunt u direct bellen met Uitvaartcentrum De Venen, óók als er in uw uitvaartpolis een andere uitvaartondernemer vermeld staat! Vaak bestaat het misverstand dat u de uitvaart moet laten verzorgen door de uitvaartverzorger genoemd in uw polis. Over het algemeen heeft u daarin de vrije keuze. Wij ontvangen geen provisie van uw verzekering. Dat betekent dat wij geen financieel voordeel hebben bij de keuzes die u maakt. Daarmee heeft u de zekerheid dat u altijd kunt rekenen op een advies met respect voor uw wensen.

Mocht u twijfelen of u, met uw verzekering, ook naar een andere dan in uw polis genoemde uitvaartverzorger kunt gaan, kunt u altijd met ons contact opnemen. Dit kan uiteraard op elk gewenst moment en geheel vrijblijvend.

Uiteraard kunt u ook met ons contact opnemen als u wilt weten of uw uitvaartpolis de huidige kosten van uw uitvaart nog wel dekt. Wij kunnen dan samen bespreken wat uw wensen zijn en aan de hand daarvan bepalen of uw verzekering toereikend is.

Soorten verzekeringen

U heeft bij uitvaartverzekeringen de keuze uit twee soorten verzekeringen, namelijk:

-  Een natura verzekering. Bij deze verzekeringsvorm verzekert u uw huidige wensen. De in de verzekering beschreven wensen zullen worden uitgevoerd, onafhankelijk van de prijsstijgingen in toekomst. Het nadeel van deze verzekering is dat kosten voor de wensen buiten het vastgelegde deel vaak extra hoog zijn.

 Een Kapitaal verzekering. Bij deze verzekering verzekert u een bepaald kapitaal, uit te keren bij overlijden. Deze vorm van verzekering heeft als nadeel dat de hoogte van het kapitaal niet automatisch omhoog gaat met de hoogte van de huidige uitvaartkosten. Het is dan ook verstandig om de wensen van uw uitvaart door te spreken met een uitvaartleidster van Uitvaartcentrum De Venen, om zo te controleren of uw verzekering nog toereikend is.

Als alternatief op bovenstaande verzekeringen kunt u natuurlijk ook zelf sparen voor uw uitvaart. Wij helpen u graag om uw wensen te inventariseren en daar een kosteloze offerte voor te maken. Met deze offerte in de hand kunt u dan zelf bepalen welk bedrag voor u goed is om per jaar te sparen. Op deze manier bent u niet afhankelijk van een verzekering.