Uitvaartcentrum De Venen

Uitvaartcentrum De Venen is een nieuw uitvaartcentrum in de gemeente De Ronde Venen. Wij zijn open vanaf 19 november 2011.

Bij Uitvaartcentrum De Venen kunt u een begrafenis of crematie laten regelen. Dit kan ook als u geen gebruik wenst te maken van het centrum. Tevens is het mogelijk om faciliteiten te gebruiken van Uitvaartcentrum De Venen als u uw uitvaart laat leiden door een andere uitvaartonderneming.

Het uitgangspunt bij de start van Uitvaartcentrum De Venen is geweest dat mensen er zich “thuis” moeten kunnen voelen. Als steekwoord is gebruikt, “het warme deken gevoel”.

Met dit als uitgangspunt hebben wij Uitvaartcentrum De Venen ingericht.

Wij hebben de beschikking over verschillende ruimtes, te weten:

  • Een entreehal voorzien van receptie en kapstokken. Vanuit deze entreehal kunt u de meeste ruimtes betreden. Dit heeft als voordeel dat de bezoekers van een condoleance of afscheidsdienst rustig binnen kunnen komen zonder direct in dezelfde ruimte te staan als de nabestaanden.
  • Een spreekkamer. Deze ruimte kan gebruikt worden om de uitvaart te bespreken. Dit kan uiteraard ook, kosteloos en zonder verdere verplichting, vooraf gebeuren. Deze spreekkamer wordt ook gebruikt als familiekamer vooraf aan een afscheidsdienst.
  • Een 24-uurskamer. Deze ruimte kan gehuurd worden, zodat de nabestaanden 24  uur per dag bij hun overleden dierbare kunnen zijn. Voor meer informatie klikt u op het kopje 24-uurskamer.
  • Een kleine condoleanceruimte met aangrenzend een opbaarruimte. Deze ruimtes zijn bedoeld voor rouwbezoeken en afscheidsplechtigheden in kleine groepen. Beide ruimtes zijn voorzien van vitrage en een oude eikenhouten vloer.
  • Een grote condoleanceruimte met aangrenzend een opbaarruimte. Deze condoleanceruimte is te splitsen in 2 delen. Hierdoor kunnen wij de ruimte aanpassen aan de grootte van de groep. Dit heeft als voordeel dat een niet al te grote groep zich niet verloren voelt in een te grote ruimte. Deze ruimtes zijn voorzien van vitrage of overgordijnen en hebben een zachte bruine vloerbedekking.
  • Een verzorgingsruimte. In deze ruimte kan de overledene verzorgd worden. Indien gewenst kan dit gebeuren in het bijzijn of met hulp van de nabestaanden.
  • Verder beschikken wij over dames-, heren- en een invalidentoilet en een keuken.

Met deze faciliteiten proberen wij een zo prettig mogelijke omgeving te creëren voor u om afscheid te nemen. Uiteraard zullen de medewerkers van Uitvaartcentrum De Venen hun best doen om al uw wensen te verwezenlijken.