Laatste wensenboekje

Wat is een laatste wensenboekje?

Een laatste wensenboekje is een document in de vorm van een boekje. In dit boekje legt u uw wensen voor uw uitvaart vast. U kunt in het laatste wensenboekje bijvoorbeeld vermelden of u begraven of gecremeerd wilt worden. Ook kunt u in een dit boekje uw wensen kwijt over de locatie van de uitvaartplechtigheid, welke rouwkaart u mooi vindt, welke muziek en bloemen u wenst en nog veel meer zaken die u van belang acht voor de uitvaart.

Heeft een laatste wensenboekje nut voor mij?

Het antwoord hierop is “ja”, want in dit boekje legt u vast wat uw wensen zijn. Dit heeft 2 grote voordelen, namelijk:

- Ten eerste voor uzelf. U weet namelijk dat de nabestaanden precies weten hoe u graag wilt dat de uitvaart geregeld wordt.

- Ten tweede voor uw nabestaanden. Zij kunnen namelijk in het laatste wensenboekje precies lezen wat uw persoonlijke wensen zijn. Dat betekent dat eventuele twijfel wordt weggenomen en verschil van mening wordt voorkomen. Dit is erg fijn in de toch al emotionele tijd na uw overlijden.

Hoe kom ik aan een laatste wensenboekje?

Het laatste wensen boekje kunt u telefonisch of per e-mail opvragen bij uitvaartcentrum De Venen.

De adresgegevens en het e-mailadres vindt u onder het kopje “contact”.

Wat kost een laatste wensenboekje?

Dit boekje wordt u gratis toegezonden en verplicht u verder tot niets.

Indien u hulp wenst bij het invullen of uw uitvaart persoonlijk wilt voorbespreken kunt u ook altijd een afspraak maken met een van de uitvaartleidsters van uitvaartcentrum De Venen.